İyi Bir E-Ticaret
Sitesi Nasıl
Olmalıdır?

Anasayfa / Blog / İyi Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olmalıdır?

İstanbul 2022

İYİ BİR E-TİCARET SİTESİ NASIL OLMALIDIR?

Günümüzde e-ticaret siteleri birçok marka için oldukça önemlidir. Kullanıcılar tek tek mağaza dolaşmak yerine yalnızca birkaç tuşla binlerce çeşit ürünü görüntüleyebilirler. Bu kolaylık nedeniyle dünyanın dört bir yanından binlerce kişi e-ticaret sitelerini alışveriş amaçlı kullanıyor. Markalar da en güzel mağazalarını web siteleri aracılığıyla açıyor. Bu rekabet ortamında sizler de markanızı en iyi şekilde tanıtmak ve potansiyel müşterilerinizi kazanmak için e-ticaret sitenizi en iyi şekilde düzenlemelisiniz.

E-Ticaret Sitesi Hızlı Olmalıdır.

Kullanıcılar kategoriler arası geçişlerde hızlı olmayan web sitelerinden daha kısa sürede çıkıyor. Bu nedenle en iyi kullanım deneyimini sunmak için web sitenizi hızlandırmalısınız. Hem teknik özellikler hem de gerekli eklentiler ile e-ticaret kullanıcılara hızlı bir şekilde hizmet vermelidir.

Kolay Kullanım Özellikleri Olmalıdır.

E-ticaret sitelerini mümkün oldukça sade tasarlatmalısınız. Biz mağazaya gittiğinizde karışık bir düzen istemeyeceğiniz gibi satış yaptığınız online mağazanızda da mümkün olduğunca sade bir düzen seçmelisiniz. Bu sayede kullanıcılar keyifli bir alışveriş geçirerek daha fazla ürün alacaktır.

Geniş Ürün Bilgilerine Yer Verin.

Ürün bilgileriniz yeterince geniş olmalı ve ürünü tanıtmalıdır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli özellik aşırı uzun paragraflardan kaçınmak olacaktır. Ortalama bir yazı ile ürünü yeteri kadar tanıtın. Kullanıcıların aklında soru işareti kalabilecek noktaları yeterince açıklayın. Anahtar kelimeler ve bazı etiketlerle arama çubuğunda kolay bulanabilecek özellikleri de eklemeyi ihmal etmeyin. Bu sayede aradıklarını daha rahat bir şekilde bulabilirler.

E-Ticaret Sitesi Ödeme Kolaylığı Sunmalıdır.

Bir e-ticaret sitesi için en önemli konu ödemedir. Müşterilerinize güven vermelisiniz. Bunu en iyi şekilde de kolay ödeme seçenekleri sunarak yansıtabilirsiniz. Yavaş çalışan bir ödeme sayfası ve benzeri durumlar güvensiz bir ortam oluşturarak müşterilerinizin satın alma davranışını etkileyecektir.

Müşterilerinizle İletişim Kurun.

E-ticaret sitenizde müşterileriniz ile iletişim halinde olabileceğiniz bir ortam sunmak sizi daha profesyonel gösterecektir. Ayrıca müşteri ile ilgilenen işletmeler artı bir puan da kazanmış olur. Bu nedenle canlı destek hattı veya dijital asistanlarla  müşterilerinize destek sunmalısınız. Bu sayede müşterileriniz kurumsal bir ortamda alışveriş yaptıklarını hissedecekler.