Kurumsal E-Posta
Neden Önemlidir?

Anasayfa / Blog / Kurumsal E-Posta Neden Önemlidir?

KURUMSAL E-POSTA NEDEN ÖNEMLİDİR?

Kurumsal e-posta, hangi sektörde çalışırsanız çalışın profesyonel bir görünüm oluşturmak adına oldukça önemlidir. Logo, web siteniz ve diğer faktörlerle birleşerek şirketinizin imajına olumlu bir etki katarlar. Özellikle son dönemde kurumsal e-posta kullanımı arttıkça, büyük şirketlerin çalışacakları diğer şirketlerde aradığı ve profesyonelliği temsil eden simgelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kurumsal E-Posta Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal e-posta olarak bahsettiğimiz özellik, adınız@gmail.com yerine adınız@şirketadı.com’dur. Bu posta adresi tüm çalışanlarınızın müşteri, işe irtibatlarında profesyonel bir görünüm sağlamaya yönelik önemli bir adımdır. Ayrıca, müşterileriniz tarafından da akılda kalıcılık artar. Değişik e-posta adreslerinin yerine çalışan ad soyadı ve şirket adından oluşan bir posta adresiyle hem sade hem de profesyonel bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kurumsal E-Posta Kullanmak için Sebepler

  1. Fark edilebilirlik sağlar.

Günümüzde 4037 milyar kişi e-posta adreslerini kullanıyor. Günümüzün kurumsal haberleşme merkezi olan mail kutuları, özellikle büyük şirketlerde bir hayli kalabalık olabiliyor. Bu nedenle çalışmak istediğiniz büyük bir şirket varsa diğer mailler arasından ön plana çıkmanız gerekir. Firma adınızı kullanarak ayrıcalık yaratabilirsiniz.

  1. Profesyonel bir görünüm sağlar.

Kurumsal e-posta adresi ile müşterilerinizin gözünde işinizi ne kadar önemsediğinizi yansıtabilirsiniz. Herkesin kullandığı mail adresi tarzının aksine sizler şirketiniz için özel bir adres tanımlamış olacaksınız.

  1. Şirkete olan güveni arttırır.

Kurumsal e-posta adresi adından da anlaşılacağı üzere kurumsallığı temsil eder. Bu nedenle herhangi bir sorun karşısında çalıştığınız şirketler sizin destek sağlayabilecek gerçek bir şirket olduğunuzu anlarlar.

  1. Marka tanınırlığını arttırır.

Şirketler dönem dönem kendilerini tanıtmak için e-posta yoluyla diğer şirketlerle iletişime geçerler. Ancak yoğunluk nedeniyle bu e-postalar okunmayabilir. Yine de şirketin adının olduğu mail adresinden gelen bir ileti ile ilgili departmanın aklında kalabilir ve potansiyel işlerin önünü açabilirsiniz.

  1. Şirketin özel bilgileri açısından daha güvenlidir.

Spam sorunları ve veri ihlalleri nedeniyle şirketinizin özel bilgileri tehlikeye girebilir. Bu nedenle iş iletişiminde farklı servis sağlayıcıları daha güvenlidir. Kurumsal e-posta adresi seçerek hem şirket içi hem de şirket dışı yazışmalarınızı güvende tutabilirsiniz.