Responsive Web
Tasarım Nedir? Ne
İşe Yarar?

Anasayfa / Blog / Responsive Web Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

İstanbul 2022

RESPONSIVE WEB TASARIM NEDİR? NE İŞE YARAR?

Responsive web tasarım, bir web sitesine giriş yapılan tüm cihazlarda kusursuz görünmesidir. Diğer bir adı duyarlı web tasarım olan bu özellik ile web sitesini hangi cihazda açarsanız açın web sitesi o cihaza uyum sağlayarak rahat bir kullanım oluşturacaktır. Sayfalar yeniden boyutlandırılır ve bu sayede çok daha kolay bir web site gezisi imkanı sunulur.

Neden Responsive Web Tasarım Tercih Edilmelidir?

Responsive web tasarım bilgisayar, tablet veya telefon fark etmeksizin birçok cihaza uyumluluğu sağlayan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde hem ziyaretçileriniz hem de sizler birçok fayda elde edebilirsiniz.

Site trafiğini arttırır

Daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunduğundan dolayı ziyaretçilerinizin web sitesinde kalma süresi artacaktır. Bu durum Google arama motorlarındaki sıralamanızı etkiler.

Daha çok kişiye ulaşabilirsiniz

Eğer web siteniz Responsive web tasarım özelliğini içermiyorsa telefon veya tabletlerden yapılan aramalarda gözükmeyecektir. Yalnızca bilgisayarda yapılan aramalarda web sitenizin büyümesi için yeterli olmaz. Telefon ve tablet kullanıcılarına ulaşamamak büyük bir kayıp olacaktır.

Arama motorlarında üst sıralara yerleşmenizi sağlar

Günümüzde web site tasarımında Responsive web tasarım özelliği olmazsa olmazlardan biridir. Artan telefon kullanımı ile bu durum daha iyi bir şekilde anlaşılıyor. Google, Responsive tasarım olmayan web sitelerinin arama sonuçlarında üst sıralara çıkartmıyor. Her ne kadar muhteşem bir SEO ile dizayn edilmiş olsa da Responsive tasarım olmadan site üst sıralara çıkamıyor.

Rekabete katılabilirsiniz

Günümüzde her alanda oluşturulan binlerce web sitesi bulunuyor. Bu rekabet ortamında ön plana çıkmak için sitenize yeni özellikler eklemekten kaçınmamalısınız. Responsive web tasarım ile sitenizi güçlendirebilir, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Web site maliyetlerini düşürür

Web sitenizi Responsive web tasarım özelliği eklemezseniz her cihaz için farklı bir web sitesi oluşturmak durumunda kalırsınız. Farklı web sitesi oluşturma maliyeti ise oldukça yüksektir. Telefon ve tablet kullanıcılarına bir web sitesi sunmazsanız binlerce kişiye de ulaşamamış olacaksınız. Bu nedenle tek bir web sitesi tasarlatıp ona Responsive özelliği eklemek sizleri büyük bir masraftan kurtararak daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır.