Mavi Tik Nasıl
Alınır?

Anasayfa / Blog / Mavi Tik Nasıl Alınır?

Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile akıllı telefonlarda birçok aplikasyon mevcut hale gelmiştir. Sosyal medya olarak kullanılan birçok aplikasyonun kendine has özellikleri vardır. E-ticaret seo, Bazı uygulamalar kendi içerisinde çok popüler olan sayfaları öne çıkarır. Sosyal medyada hesabın yani profilin doğrulanması anlamına gelen "onaylı hesap" yani mavi tik nasıl alınır  sorusu birçok kişi tarafından sıklıkla soruluyor ve  merak ediliyor. Birçok kullanıcı sosyal medya içerisinde önemli olan kurallara uymak zorundadırlar. Şirket hesabı veya bireysel kişisel profil hesaplarının her ikisi içinde geçerli olan mavi tik nasıl alınır sorusunun cevabı bu  yazı içerisinde  belirtilecektir. Sosyal Medya ajansı olarak çok daha detaylı bilgileri sizlere sunabiliriz.

Mavi Tik Nedir?

Sosyal medya kullanıcıları olan kişilerin veya markaların profil hesaplarında görülmeye alışık olan mavi tik onaylı hesap anlamına gelmektedir. Genelde çok takipçisi olan medyatik ünlü kişilerin veya kurumsal markaların profillerinde görülen mavi tik doğrulanmış profil olarak tanımlanır. Doğrulanmış profil yani mavi tik alma süreci hem çok kolay hem de biraz karmaşıktır. Mavi tik nasıl alınır sorusu sorulmadan önce mavi tik almak neden önemli sorusuna cevap bulmak gerekir. Sosyal medya uygulamalarında isteyen herkes rahatlıkla bir profil, hesap sayfa açabilir. Yani sosyal medyada bir belge sunmadan kendini tanıtmadan bir profil hesabı açılabilir. Ancak bir markanın veya gerçek kişinin hesabı olup olmadığının bu şekilde anlaşılması mümkün olmaz. İşte mavi tik bu sebeple önemlidir. Gerçekten bu hesabın o kişiye ait olduğunu belirtir. 

Mavi Tik Almanın  Avantajları Var mıdır?

Mavi tiki olan profiller güvenli profillerdir. Gerçekliği ve güvenilirliği doğrulanmış olan onaylı prestij ve itibar sahibi bir hesaptır. Mavi tik rastgele açılmış bir hesap olmadığının göstergesidir. Sosyal medya uygulaması açılan hesabın profiline mavi tik koyarak o profilini gerçek bir şahsa ait olduğu veya markayı temsil ettiği diğer kullanıcılara anlatma yöntemidir. Mavi tiki olan profil hesaplarının ayrı bir değeri vardır.  

Mavi Tik Almak İçin Ne yapılmalıdır?

Öncelikle mavi tik almak için  sosyal medya uygulamasından bir hesap alınmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilir hesap açılır. Öncelikle açılan hesap kişi profili ise bunu işletme hesabı olarak değiştirmek gerekir. Sonraki adım ise sosyal medya hesabının içinde yer alan ayarlar sekmesine gitmektir. Sosyal medya uygulaması ayarlar hesabında yer alan hesap kategorisi içinde doğrulama iste butonuna tıklamak gerekiyor. Doğrulama iste butonuna tıkladıktan sonra bir form görülecektir. Burada onaylı hesap başvurusu yapmak için bu formun doldurulması gerekiyor. Formda kullanıcı adı, adı soyadı, kategori gibi doldurulması gereken birkaç kısım vardır. Eğer şahıs olarak başvuru yapılıyor ise nüfus cüzdanı pasaport ehliyet gibi evraklardan en az bir tanesinin kullanılması kurumsal olarak başvuru yapılıyor ise vergi levhası, yakın tarihli bir fatura veya sözleşme gibi evraklardan birinin kullanılması gereklidir. Bu bilgiler eksiksiz olarak forma doldurduktan sonra gönderi tıklanır artık başvuru yapılmış olur. 

Herkes Mavi Tik Alabilir Mi?

Sosyal medya hesabının içindeki ayarlar sekmesinden doğrulama istenerek mavi tik başvurusu yapılabilir. Ancak başvuru yapan herkesin mavi tik alacağının mümkün olacağı anlamına gelmiyor. Mavi tik almayı kolaylaştıran bazı faktörler de vardır. Kullanılan sosyal medya hesabına diğer sosyal ağlarla birleştirmek, düzenli ve özgün içerikler paylaşmak, sahte takipçiler edilmemek, spam içeren davranışlardan uzak durmak, sosyal medya hesabının koyduğu kurallara uygun yayın akışı yapmak gerekiyor. Sosyal medya hesabındaki profilin takipçi sayısının organik bir şekilde artırılmasını sağlamak için sponsorlu reklam, influencerlar tarafından tavsiye edilmek de gerekiyor. Takipçi sayısını artırmak için ayrıca düzenli olarak birkaç ay reklam vermek de mavi tik almayı kolaylaştıracaktır.