UX Tasarım Nedir?
Anasayfa / Blog / UX Tasarım Nedir?

İstanbul 2021

Kullanıcıların ilgili veriye ulaşmalarına olanak sağlayan ve bunu görsel kalitede sunarak ulaşımı kolay hale getiren tasarım çeşidine UX tasarım denir. Buna kullanıcı deneyimi tasarımı da denilmektedir. Web sitenizin profesyonel bir içeriğe sahip olması hedef kitle ile etkileşiminizi maksimum seviyeye çıkarır. Bunun için yapılacak olan tasarım ve web sitenizin içeriğinin karşı kitleye bilgi verici olması gerekir. Bu sayede hedeflediğiniz noktalara erişim sağlayabilirsiniz. Sürdürülebilir memnuniyetin sağlanabilmesi için gerekli olan bu tasarımın düzenli bir şekilde uygulanması da pozitif bir katkı sağlayacaktır. Web Yazılım Ajansı çalışmaları için bize ulaşın.

Kullanıcı Memnuniyeti Sağlama

Dijital dünya içerisinde kullanıcı memnuniyetini sağlamak ve bunu da düzenli bir hale getirmek için UX tasarım size katkı sağlayacaktır. Yapılacak olan çalışmada web sitenizin içeriklerinin kullanıcıya bilgi vermesi, ürün ve görsellerinin kaliteli olması gibi çalışmalar sonucun sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. Burada hedef ilgili bilgiyi müşteri açısından kullanışlı hale getirmek olmalıdır. Bunun için kullanıcı gözünden bakılarak ilgili tasarımların gerçekleştirilmesi gerekir. Buda size fayda olarak geri dönecektir. Bu detaya dikkat edilerek ilgili çalışmanın yapılması gerekir. Kullanıcı web sitenizde fazla süre kalıyor ise bu kullanıcı memnuniyet oranına pozitif etki eder. UX tasarımın da amacı budur. Kullanıcının web sitenizde kalma süresini uzatmak ve kullanıcının istediği bilgiye rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamaktır.

Kullanıcı Deneyimi UX Tasarımda Nelere Dikkat Edilmeli

Ux tasarımda izlenmesi gereken bir yol haritası bulunuyor. Öncelikle;

  • Yapılacak olan çalışmaya göre hedef kitle analiz edilmelidir.
  • İlgili çalışmada ürün veya hizmetin içeriğinin kullanıcının anlayabileceği bir hale getirilmelidir.
  • Web sitenizde uygulanacak olan renklerden görsellere kadar kullanıcı dostu olması gerekir.
  • İlgili içeriklerin doğru ve kullanıcı odaklı olması gerekir.
  • Web sitenizin kolay ulaşılabilir nitelikte olması gerekir.
  • Mobil uygulama desteğine mutlaka yer verilmelidir.

Bu detaylara dikkat ederek bir tasarım yapılması gerekir. Bu sayede kullanıcı deneyiminde artı bir değer kazanılabilir. Bunun için de araştırmacı yönünüzü öne çıkarmalı ve stratejinizi bu yönde belirlemelisiniz. Bu sayede rekabet gücünüzün artmasına yardımcı olması ile öne çıkacaktır.

Kullanıcı Deneyimi Ux Tasarımın Avantajları

UX tasarım etkili bir şekilde uygulandığında işletmenize artı bir değer katar. Bunlar arasında;

  • Rekabet gücünüzün artmasına yardımcı olur.
  • Kullanıcı memnuniyet oranı yükselir.
  • Web sitenizde kalış süresinde artış yaşanır.
  • Doğru bilgi doğru erişim sayesinde marka değerinizde artış yaşanır.

Bu avantajdan yararlanarak dijital dünyada etkileşim kurabilir ve buna bağlı olarak da hedeflerinizi en iyi şekilde gerçekleştirmeniz mümkün olabilir.

Müşteri Odaklı Tasarım Ve Çalışma

UX tasarım aşamasına geçilmeden önce analizler ve stratejiler belirlenmelidir. Daha sonra web siteniz ile alakalı yapılacak olan çalışmanın ön yüzü hazırlanmalıdır. Burada hitap edilecek kitlenin durumu da analiz edilmeli ve buna bağlı olarak bir kullanıcı deneyim çalışması oluşturulmalıdır. Tasarım müşteri odaklı oldukça ilgili hedef satışlarda da artış yaşanır. Bunun için ilgili çalışmanın müşteri odaklı olmasına mutlaka özen gösterilmesi gerekir.

Yapılacak çalışmalarda kullanıcıları etkileyen renkler ve ilgili görsellerin yüksek kalitede olması gerekir. Tüm bu detaylar UX tasarımın içerisinde yer alır. Etkileşimin yüksek olmasına katkı sağlayan bu tasarım sayesinde dijital dünya içerisinde istediğiniz büyümeyi aktif bir şekilde sağlayabilirsiniz.

E ticaret sektörü içerisinde iseniz kullanıcı deneyimi burada artı bir değer katacağın unutmamak gerekir. Kullanıcının rahat bir şekilde gezinme sağlayacağı ve istediği ürüne hızlı bir şekilde erişebileceği bir tasarımın bulunması satışlara da pozitif bir değer katacağı düşünülmeli. Bunun için detaylı bir çalışmanın yapılması yararınıza olacaktır.